Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Καπάκια λεκάνης - Οδηγός αντικατάστασης

S-BATH-kapaki-lekanisΗ αλλαγή στο καπάκι της λεκάνης ίσως αποδειχθεί από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που μπορεί να αντιμετωπίσετε σε ένα μπάνιο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σχέδια καλυμμάτων, πολλές και διαφορετικές εταιρείες παραγωγής σε λεκάνες μπάνιου, μοντέλα που έχουν καταργηθεί, άλλα που το εργοστάσιο συνεχίζει την παραγωγή στα καπακια λεκανης αλλά όχι της λεκάνης, άλλα που δεν παράγονται καθόλου και πάει λέγοντας... Η S-BATH.gr δημιούργησε έναν πρακτικό οδηγό, ώστε να κάνει την αλλαγή καλύμματος λεκάνης μια εύκολη διαδικασία χωρίς ιδιαίτερες ταλαιπωρίες!

Η κεντρική ιδέα είναι απλή: εάν για οποιοδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να βρείτε το καπάκι που αντιστοιχεί ακριβώς στη λεκάνη σας, τότε θα χρειαστείτε ένα κάλυμμα λεκάνης universal, δηλαδή ένα καπάκι λεκάνης που να μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορους τύπους λεκανών και θα ταιριάζει στις διαστάσεις του υπάρχοντος καλύμματος.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά βήμα προς βήμα πως μπορείτε να οδηγηθείτε στο κατάλληλο κάλυμμα για την αντικατάσταση του παλιού σας καλύμματος. Εάν θέλετε, μπορείτε να τυπώσετε τον παρακάτω οδηγό, ώστε να μπορέσετε να συγκεντρώσετε εύκολα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες:

Οδηγός αντικατάστασης καπακιού λεκάνης
1. Τι μάρκα είναι η λεκάνη σας; ___________________________________________________________
2. Ποιο είναι το μοντέλο της λεκάνης σας; ___________________________________________________________
3. Το παλιό σας κάλυμμα αναγράφει κάποια συγκεκριμένη μάρκα, ξεχωριστή από τη μάρκα της λεκάνης; ___________________________________________________________
4. Ποιο είναι το σχήμα του καλύμματος;
Παρατηρήστε το κάλυμμα λεκάνης από πάνω. Κοιτάξτε το εξωτερικό προφίλ του δακτυλιδιού (για το σχήμα της τρύπας δεν είναι απραίτητο να γνωρίζουμε το ακριβές μοντέλο) και μετά ταιριάξτε την μπροστινή και πίσω περιοχή με τα αντίστοιχα κάτωθι σχήματα. 

Το συγκεκριμένο βήμα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, διότι αυτή είναι η πιο σημαντική πληροφορία ως προς τον ακριβή προσδιορισμό του μοντέλου. 


Το σχήμα του καλύμματος σας θα πρέπει να είναι ένα από τα διπλανά:
S-BATH-καπακια-λεκανης

5. Ποιες είναι οι διαστάσεις του καλύμματος σας;

Το δεύτερο πιο σημαντικό βήμα είναι οι ακριβής διαστάσεις. Οι διαστάσεις που πρέπει να υπολογιστούν είναι:

α) Το πλάτος του καλύμματος και το μέγιστο πλάτος (Χ) που μπορεί να τοποθετηθεί στη λεκάνη.
β) Η απόσταση (Υ) από το μπροστινό τμήμα του καλύμματος έως και το κέντρο στερέωσης των τρυπών στερέωσης.
γ) Η απόσταση (Ζ) μεταξύ των οπών στερέωσης.
 S-BATH-καλυμματα-λεκανης
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι απαραίτητες, ώστε να μπορέσετε να εντοπίσετε το κάλυμμα που μπορεί να ταιριάξει ακριβώς στην λεκάνη σας, όποτε κι αν την έχετε αγοράσει, άσχετα από το εργοστάσιο παραγωγής της. Μπορείτε να βρείτε πολλές επιλογές σε καπάκια λεκάνης στην αντίστοιχη κατηγορία μας: Καπάκια λεκάνης.

Καλή επιτυχία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου