Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Καμπίνες μπάνιου - Παρουσίαση

Η ντουζιέρα, χτιστή ή όχι, αποτελεί την ιδανική λύση των σύγχρονων μπάνιων. Με δυνατότητα προσαρμογής ακρίβως στις ανάγκες του χώρου σας και με μία πληθώρα επιλογών ως προς την διακόσμηση της (π.χ. ψηφίδα, παράσταση), την λειτουργικότητα της (π.χ. εντοιχισμένο σύστημα ντουζ), τις καμπίνες μπάνιου και την άμεση πρόσβαση που μπορεί να έχει οποιαδήποτε μέλος της οικογένειας, κάθε ηλικίας, μπορεί να αποτέλεσει την πρώτη επιλογή σχετικά με τα είδη υγιεινής. Η επόμενη επιλογή σχετίζεται με την ανάγκη να μην φεύγουν τα νερά εκτός ντουζιέρας κατά τη χρήση της. Εκεί θα χρειαστεί να επιλέξουμε ανάμεσα σε μία κουρτίνα μπάνιου ή σε μία καμπίνα ντουζιέρας.
Το πιο σημαντικό ίσως σημείο κατά την επιλογή μίας καμπίνας είναι το κρυστάλλο ή ο ακρυλικός πίνακας, καθώς και η ποιότητα κατασκευής των συρόμενων μερών. Στην περίπτωση του ακρυλικού πίνακα, δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, καθώς το ακρυλικό είναι συνθετικό πλαστικό, το οποίο, σε γενικές γραμμές, παρέχει το ίδια χαρακτηριστικά κατά την κατασκευή του, και απομένει μόνο να προσαρμόσουμε τη διάσταση που ταιριάζει στις ανάγκες του μπάνιο μας.
Εκεί που θα χρειάστει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή είναι στην επιλογή του κρυστάλλου. Τα κρύσταλλα χωρίζονται σε κρύσταλλα απλά και ασφαλείας, όπου τα ασφαλείας θυμίζουν τα πλαϊνά τζάμια των αυτοκινήτων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν σπάσουν, δεν θρυμματιζόνται σε μικρά κομματάκια, αλλά ραγίζουν κατά την κρούση και, στη συνέχεια, πέφτουν κάθετα προς τα κάτω, κατά το σπάσιμο. Σε κάθε περίπτωση, το κρύσταλλο ασφαλείας σε μία καμπίνα ντουζιέρας αξίζει να προτιμάται, καθώς το μπάνιο είναι ένας χώρος όπου υπάρχουν νερά, με αυξημένες πιθανότητες απώλειας της ισορροπίας. Σε περίπτωση όπου στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά, η επιλογή κρυστάλλου ασφαλείας είναι μονόδρομος για την ασφάλεια τους.
Τα κρύσταλλα μιας καμπίνας μπάνιου χαρακτηρίζονται από το πάχος σε χιλιοστά (4χιλ, 6χιλ κτλ.), με αυτά των 4 και 6 χιλιοστών να αποτελούν την καλύτερη σχέση κόστους-όφελους. Πολλές φορές θα μπούμε στον πειρασμό να αυξήσουμε το πάχος του κρυστάλλου, προκειμένου να πετύχουμε καλύτερη στιβαρότητα της καμπίνας. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς η τιμή του κρυστάλλου καθορίζεται και από το πάχος του, χωρίς σημαντικές βελτιώσεις κατά τη χρήση του. Επίσης, για ένα πιο βαρύ κρύσταλλο, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί που να έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές, οπότε το τελικό κόστος αυξάνεται σημαντικά. Σίγουρα μια τέτοια κατασκευή μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά για την καθημερινή χρήση μιας οικογένειας, θα προσφέρει χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να μην μας είναι απαραίτητα.
Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα κατασκευής των συρόμενων μερών, ώστε η καμπίνα να μπορεί να σύρεται εύκολα κατά τη χρήση της. Σε γενικές γραμμές, οι καμπίνες μπάνιου που παρέχουν εγγυήσεις, χρησιμοποιούν καλούς συρόμενους μηχανισμούς, και γι' αυτό μπορούν να εγγυώνται για την καλή λειτουργίας τους.

Μοιραστείτε τo:

τσεφ
Τα σχόλια σας έχουν αξία για εμάς.
Αφήστε μας ένα σχόλιο.

5 σχόλια:

 1. Mporei na kataskeuastei ntouziera sta metra mas?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ κύριε/α,

  Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
  Ασφαλώς μπορούμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε καμπίνα μπάνιου επιθυμείτε στα μέτρα σας, αρκεί να έχουμε τις ακριβείς διαστάσεις του χώρου σας.
  Θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνηση.

  Με εκτίμηση,
  S-BATH.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θα ήθελα να μάθω, ποιό είναι το μέγιστο πάχος που μπορεί να έχει ένα κρύσταλλο καμπίνας?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αγαπητέ κύριε/α,

  Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
  Σε συνέχεια του ερωτήματος σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ένα κρύσταλλο καμπίνας ντουζιέρας μπορεί να έχει πάχος έως και 12 χιλ., αν και για την χρήση στο μπάνιο, μπορεί να θεωρηθεί "βαριά" ως κατασκευή.
  Στις περισσότερες κατασκευές, χρησιμοποιούνται κρύσταλλα ασφαλείας 4, 6 ή 8 χιλιοστών, με τα 6 χιλ. να παρουσιάζουν την καλύτερη σχέση κόστους-όφελους.
  Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.
  Σας ευχαριστούμε.

  Με εκτίμηση,
  S-BATH.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή