Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αξεσουάρ μπάνιου

Τα αξεσουάρ για το μπάνιο αποτελούν την τελευταία επιλογή στην ολοκλήρωση της ανακαίνισης. Τα πλακάκια έχουν δημιουργήσει μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στον καινούργιο χώρο, η μπανιέρα έχει πάρει τη θέση της, ενώ σε κάποιο σημείο "δεσπόζει" επιβλητικά η λεκάνη, με την ιδιαίτερη γυλάδα της και τον κομψό σχεδιασμό της. Οι νιπτήρες ή το έπιπλο έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζουν την λειτουργικότητα και παράλληλα, την διακόσμηση του χώρου, ενώ οι καθρέπτες "αναλαμβάνουν" να μεγαλώσουν και να ολοκληρώσουν το μπάνιο. Αλλά, που θα μπουν οι πετσέτες;;

Τα αξεσουάρ του μπάνιου είναι αυτά που θα αναλάβουν όλο το πρακτικό κομμάτι τη καθημερινής ζωής. Ασφαλώς, σε ένα προσεγμένο χώρο, κάθε κομμάτι βάζει τη δική του πινελιά στο τελικό αποτέλεσμα κι αυτό θα πρέπει να το λάβουμε υπ' όψιν μας κατά την επιλογή μας. Αν π.χ. έχουμε ακολουθήσει στρογγυλές γραμμές στο μπάνιο, προφανώς θα επιλέξουμε μία σειρά που να ακολουθεί τον ίδιο σχεδιασμό, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στο τελικό σύνολο. 

Τα κομμάτια που συνήθως τοποθετούμε στο χώρο κατά την ολοκλήρωση του είναι η χαρτοθηκη, η πετσετοκρεμάστρα για τις μεγάλες πετσέτες, ίσως ένα ή δύο άγκιστρα για τα μπουρνούζια, ο κρίκος για τις πετσέτες των χεριών, το υγρό σαπούνι και η ποτηροθήκη για τις οδοντόβουρτσες. Το υγρό σαπούνι (dispenser) και η ποτηροθήκη μπορεί να είναι τοίχου, όπου τοποθετούνται δεξιά και αριστερά του νιπτήρα, είτε επικαθήμενα, ώστε να ακουμπήσουν επάνω στον πάγκο που βρίσκεται ο νιπτήρας.

Στα αξεσουάρ του τοίχου, σημαντικό ρόλο εκτός από τον σχεδιασμό, παίζει και η πρακτικότητα. Προτιμήστε χαρτοθήκες μπάνιου που να έχουν ένα "στοππερ" στη μία άκρη, ώστε να να σταθεροποιείται το χαρτί. Η βάση της χαρτοθήκης καλό είναι να μπαίνει προς τη λεκάνη για μεγαλύτερη αντοχή κατά το ξετύλιγμα. Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοηθητική χαρτοθήκη, κάτω από την κανονική για το δεύτερο χαρτί υγείας, μία πολύ πρακτική επιλογή, ειδικά για το μπάνιο των ξένων. Επίσης, προτιμήστε άγκιστρο όπου ο "γαντζος" γυρνάει προς τα πάνω, για καλύτερη σταθεροποίηση της πετσέτας, εκτός εάν οι πετσέτες του μπάνιου έχουν θηλειά κρέμασης.


Εάν έχετε το χώρο να τοποθετήσετε επικαθήμενα αξεσουάρ, σίγουρα οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολύ περισσότερες, αφού χρησιμοποιούνται και ως διακοσμητικά μπάνιου. Μπορείτε να επιλέξετε αξεσουάρ από κρύσταλλο, πέτρα, μάρμαρο, ακολουθώντας πάντα την γραμμή που έχει όλος ο χώρος. Π.χ. ένα πλακάκι δαπέδου σε καφέ αποχρώσεις και ένας χτιστός πάγκος με σκουρόχρωμη ψηφίδα, θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ένα μπεζ, τύπου πέτρας, dispenser ή ακόμα και ένα πορτοκαλί αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ένα χαλάκι μπάνιου και το κατάλληλο χαρτοδοχείο και πιγκάλ στις ίδιες αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μία εντυπωσιακή εικόνα.

Τα αξεσουάρ μπάνιου συμπληρώνουν την τελική εικόνα του χώρου, γι' αυτό αξίζουν την προσοχή μας όπως και τα υπόλοιπα κομμάτια σε ένα μπάνιο, δίνονας πολλές επιλογές χρωμάτων και διακόσμησης.

S-BATH.gr - Όλα για το μπάνιο
Μοιραστείτε το:

τσεφ
Τα σχόλια σας έχουν αξία για εμάς.
Αφήστε μας ένα σχόλιο.

7 σχόλια:

  1. Pou mporo na bro aksesouar me krustallo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agapite kurie/a,

    Sas euxaristoyme gia to sxolio sas.
    Parakaloume enimeroste mas gia ta eidi pou sas endiaferoun, oste na mporesoume na proteinoume luseis pou na tairiazoun apoluta me to xoro sas.

    Me ektimisi,
    S-BATH.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα!
    Υπάρχουν κάποια αξεσουάρ απο διάφορες σειρές.
    Μπορώ να παραγγείλω διαφορα κομμάτια ή είναι απαραίτητο να αγοράσω όλη τη σειρά?
    Σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ κύριε/α,

    Σας ευχαριστούμε για το σχόλιο σας.
    Όλες οι σειρές που παρουσίαζουμε στο S-BATH.gr μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ως ολοκληρωμένες λύσεις ή να επιλεχθούν μεμονομένα κομμάτια, ανάλογα με τις ανάγκες του μπάνιου σας.
    Σε κάθε περίπτωση, θα είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.
    Σας ευχαριστούμε.

    Με εκτίμηση,
    S-BATH.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ ωραίο άρθρο!
    Μπορεί κάποια πετσετοκρεμάστρα να φτιαχτεί με άλλη διάσταση πέραν αυτής που αναγράφεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή